Презентація Всеукраїнського проєкту профорієнтації та кар’єрного консультування

22 липня відбувся клубний КСВ-бранч «Шанс на Майбутнє», організований Освітнім Хабом міста Києва, на якому було презентовано Всеукраїнський проєкт профорієнтації та кар’єрного консультування дітей-сиріт та всіх верств населення.

У заході спікерами виступили представники Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Київської міської державної адміністрації, Coca Cola, 1+1, BіЯр, СЕО-клуб, та взяли участь КСВ-фахівці з понад 30-ти компаній. В рамках заходу було створено Мапу Намірів, щодо спільної реалізації Проєкту.

«В Україні наразі існує структурне безробіття та дисбаланс ринку праці», – зазначила директорка Освітнього Хабу міста Києва Марія Богуслав: «з одного боку, багато українців шукають роботу, з іншого – українські компанії відчувають шалений кадровий голод, і ця ситуація з кожним роком значно погіршується. Саме на вирішення цієї актуальної для всієї країни проблеми і спрямований наш проєкт».

Мешканці всіх регіонів України вже незабаром матимуть можливість в рамках Всеукраїнського проєкту профорієнтації та кар’єрного консультування пройти профорієнтаційне тестування за інноваційною адаптивною технологією, яка дозволить за короткий час (20-30 хвилин) точно визначити притаманні собі типи особистості та інтелекту, на основі цих результатів, спрогнозувати, в яких саме професіях вони максимально можуть досягти успіху.

Також відбуватимуться кар’єрні консультації та навчання «м’яким» навичкам (soft skills), що дозволить сформувати Кадровий Резерв.

«Визначення типів особистості та інтелекту – це найважливіші якості для роботодавців», – висловила свою думку HR-директорка лідера українського ринку меблів, компанії «ВіЯр» Ольга Правільєва: «наразі компанії мають внутрішні програми навчання безпосередньо професіям, і при наборі працівників, перш за все звертають увагу на рівень розвитку у людини саме «м’яких» навичок. Тому ми готові долучитись до цієї програми та запрошувати людей на співбесіду для працевлаштування».

«Проєкт буде запускатись поступово, протягом трьох років і охопить всі верстви населення з усіх регіонів країни: учнів шкіл та професійних училищ, студентів університетів, доросле населення, а розпочинаємо ми з тих, хто найбільше потребує допомогу в цьому, – з дітей-сиріт», - підсумувала захід його мoдераторка Наталія Локтіонова: «тому ми щиро вдячні всім компаніям та державним організаціям, які вже долучилися до цього проєкту, та запрошуємо всіх небайдужих, які не змогли взяти учать у цьому заході, приєднатися до цієї ініціативи, адже тільки синергія держави, бізнесу та громадськості дозволить компаніям створити для себе Кадровий Резерв, а українцям незалежно від віку, регіону проживання та соціального статусу – отримати професію своєї мрії та реалізувати себе в Україні».

Скачати презентацію Всеукраїнського проєкту профорієнтації та кар’єрного консультування. 

Подивитись промо ролик Проєкту.

Долучитись до Мапи Намірів щодо реалізації Проєкту.