Найпопулярніші професії світу

І серед досвідчених фахівців, і серед випускників шкіл все частіше постає питання про обрання професії або перекваліфікацію. З відкриттям кордонів та можливістю працевлаштування за межами країни для нас зростають шанси вдалого працевлаштування, а для іноземних компаній отримати в штат досвідчених фахівців..

Але хто вони – найзатребуваніші фахівці світу? В які виші спрямувати свої документи випускникам? До яких курсів підвищення кваліфікації потрапити вже готовим спеціалістам? Яких навичок треба набути, аби потрапити до переліку найпопулярніших працівників світу?

Варто лише поглянути в наведений нижче список, і відповідь сама вас знайде. І навіть якщо до досконалості вам ще далеко, ви завжди можете зайнятися самовдосконаленням та здобути нові безцінні знання.

Хто має попит: ТОП 10 професій на всіх континентах

Зі шкільної парти учні мріють здобути освіту за кордоном, а вже готові спеціалісти – пройти важливе стажування або курс MBA. Адже це матиме великий вплив на майбутній престиж та статки.

Знаючи, хто користується попитом в різних куточках світу, можна спланувати і свій дохід, і місце майбутнього навчання. В будь-якій точці світу популярним вважаються майже однакові спеціальності, змінюється лише їх порядковий номер у списку.

За різними даними, до списку найпопулярніших професій країн Європи та північної Америки входять:

  • програмісти;

  • лікарі та медичні працівники

  • економісти, бухгалтери та аудитори;

  • інженери  - механіки, проектувальники, будівники;

  • юристи;

  • маркетологи;

  • спеціалісти з управління кадровими ресурсами;

  • дизайнери;

  • спеціалісти харчової промисловості – кухари та технологи;

  • менеджери проектів.

Цікаво: Розвиток мережі інтернет додав до цієї категорії ще одну професію – фрілансер. Вона стосується будь-якої сфери і позначає скоріш не сферу діяльності, а спосіб взаємодії роботодавця та працівника. Фріланс дозволяє працювати з будь-якої країни світу і отримувати дохід від вільної зайнятості.

Програмісти

Програмування – лідер серед професій нашого часу. Володіння мовою програмування можна застосовувати в різних галузях, а заробітну плату IT спеціалістів інколи можна порівняти з доходом високопосадовців. Маєте хист до програмування, цікавитесь новітніми розробками раптово з’явилося бажання змінити профіль? Можливо, варто витратити певний час на навчання, аби в майбутньому отримати непоганий профіт.

Лікарі і медичні працівники

Навіть в нашій країні лікарі з досвідом отримують гідний дохід. За кордоном кваліфікований медичний працівник – людина не тільки шанована, але й досить багата. Віримо, що в недалекому майбутньому так буде і в Україні. Сьогодні ж, аби мати право на медичну практику з українським дипломом за кордоном, треба витратити не один рік на його підтвердження та отримання ліцензії. Маєте терпіння та наполегливість? Тоді – до справи.

Економісти, бухгалтери та аудитори

Такі спеціалісти потрібні завжди. І хоча системи бухгалтерського обліку на заході та в Україні суттєво відрізняються, є шанс отримати непогану роботу за кордоном. Правда, для цього необхідно пройти додаткові курси, стажування, засвоїти системи GAAP, фінансового обліку та аналізу потоків. Це не складно – навіть в Україні подібні навички стають затребуваними із заходом на нашу територію підприємств з іноземними інвестиціями.

Інженери

Машинобудування, ремонт, будівництво житлових та промислових споруд, робота з промисловим обладнанням – галузі, в яких досвідчені спеціалісти отримують шалені гроші. Брак справжніх майстрів відчувається майже в усіх країнах світу. Тому молоді люди, які спрямовують погляд у майбутнє, із задоволенням засвоюють інженерні спеціальності в у нас в країні, і за кордоном.

Юристи

Тут все зрозуміло. В якій би країні ви не знаходились, юридичні послуги необхідні майже щоденно. Яким буде ваш профіль – карні справи чи податкові скарги – залежить від вашого хисту, бажання, здібностей і досвіду. Стати висококласним юристом можна  будь-якій країні – лише необхідно багато навчатися та ретельно працювати. І звичайно, вивчати законодавство тієї країни, в якій збираєтесь робити кар’єру.

Маркетологи

Люди, які можуть проаналізувати потреби споживачів та будь-який товар або послугу упакувати в привабливу обгортку – цінні спеціалісти в усіх країнах. Їх не так вже і багато, адже маркетинг та продажі – це симбіоз тривалого навчання та вродженого хисту. Наполегливість, творче мислення, сміливість, досвід складаються в результаті в професію, яка затребувана у будь-яких компаніях.

Спеціалісти з управління людськими ресурсами

Вдало використовувати кадровий потенціал компанії, вчасно виявляти корисних працівників, знаходити та наймати потрібних спеціалістів, мотивувати, передбачати потреби в персоналі на майбутнє – так виглядає ця непроста професія. Вона і серед молоді популярна, і для компаній важлива. Тож за кваліфікованих HR менеджерів іноді точиться справжня війна, і їх заробітна плата досить висока.

Працівники харчової промисловості – кухарі та технологи

Без якісного харчування, ласощів та смаколиків людині не обійтись. Тож потреба в спеціалістах зазвичай висока. І молодь охоче опановує професію – перспективи працевлаштування з таким дипломом досить гарні.

Дизайнери

Інтер’єр, поліграфія, рекламні технології, промислове виробництво, фешн-індустрія без гарного дизайнера одразу перестають бути гарними. Творчій підхід до облаштування – запорука і високих продажів, і гарного самопочуття, і відмінного настрою. Звісно, щоб стати популярним дизайнером, треба не лише навчатися тривалий час, але й мати природні здібності – смак, відчуття стилю, розвинену уяву. І як тільки цей пазл складається, можна сказати, що до успіху – один крок.

Менеджери проектів

Це скоріше, не професія, а посада, яка дозволяє реалізувати свій потенціал з різних боків. Менеджер проектів – це адміністратор і маркетолог, спеціаліст з продажів та спеціаліст з натхнення, комунікатор та мотиватор. Завдяки його сумлінній праці народжуються проекти в різних галузях – рекламі, просуванні, програмному забезпеченні. Щоб стати гарним менеджером проектів, треба постійно самовдосконалюватися, бути готовим до навантажень, любити спілкування та мати хист організовувати себе і людей навколо.

А які перспективи?

Може скластися враження, що тільки молодь має шанс стати в майбутньому популярним та затребуваним представником професійного авангарду. Однак це зовсім не так. Десятки спеціальних курсів, тренінгів, освітніх програм в приватних закладах та вишах виключає будь-які межі у власному саморозвитку.

Хочете стати представником популярної професії – почніть рухатися в цьому напрямку вже сьогодні. І тоді вже за певний час на вас чекатиме якщо не всесвітній успіх, то суттєве покращення фінансового стану – точно.