Новий корпус ОХМАТДИТ та школи Києва прикрасили smart-муралами

Протягом літа на фасадах шкіл у різних районах Києва зявились «розумні» мурали.Герой всіх муралів – симпатичний Єнотик, який то іде в школу з дітьми, то сам навчається за партою, то читає книжку…

«На річницю діяльності Освітнього Хабу міста Києва ми вирішили подарувати навчальним закладам міста красиві та корисні арт-об’єкти», – коментує таку непересічну подію заступник Мера Києва Валентин Мондриївський, – «ми домовились із провідним київським художником Віталієм Гідеваном. Він створив прекрасні малюнки на фасадах шкіл у різних районах столиці з Єнотиком, який є символом Освітнього Хабу міста Києва. Ці мурали не тільки красиві, вони ще і мотивують дітей до навчання. А останній, найбільший мурал площею майже 100 квадратних метрів, ми розмістили у самому серці ОХМАТДИТ – нехай наш Єнотик підтримує та надихає дітей з усієї України, які приїздять в Київ на лікування».

«Ми щиро вдячні міській владі за такий чудовий подарунок», – сказав виконуючий обов’язки головного лікаря ОХМАТДИТ Юрій Довбня, – «цей мурал ми попросили розмістити таким чином, щоб його бачили дітки, які будуть проходити лікування в новому корпусі, який нещодавно розпочав свою роботу. Але окрім естетичної сторони, цей мурал містить і корисну. За допомогою QR-коду, який розташований на табличці поруч з муралом, і діти, і їхні батьки зможуть швидко перейти на портал Освітнього Хабу міста Києва, що є проєктом КНП «Освітня Агенція міста Києва», і безкоштовно отримувати корисні знання. Для малечі – онлайн дитячий садок, для школярів – дізнатись про професії майбутнього, а для батьків – отримати найзатребуваніші навички ХХІ століття, які стануть в нагоді як на роботі, так і вдома».

Відкриття smart-муралу відбулося 04 серпня поруч з новим корпусом НДСЛ «ОХМАТДИТ» (вул. В. Чорновола, 28/1).